Blogg

Mange ord om nå

Sukk, helg hjemmebane går bestandig alt for fort. Torsdag kveld til søndag bare…

løøøri.jpg

Fredag ruslet vi til Finnkonnaken, favorittfjellet. Veien opp dit er helt tullete fin og selv om man kanskje ikke kan se evigheten fra toppen, er det jaggu ikke langt der i fra. Etter skogen kastet vi oss ut i Kulturnatt, et konsept som gjør meg ordentlig stolt av å være fra Bodø. Middag for en hundrings på hvert hjørne, en hel haug med gratiskonserter og øvrig kunst. Med en særs fjasete regjering som vil gjøre kultur enda mer utilgjengelig for en stor del av befolkningen, er jeg sjukt glad for at det finnes initiativer som inviterer alle inn. Innmari gøy å se byen oversvømt av smilefjes og flinke folk i aksjon.

Lørdag startet rolig og fortsatte sånn. Saktekaffe med storesøster, trasking i gatene og sofakroken til mammaen – før vin hos bestis. Planene om å suse mot byen etterhvert forsvant i trivsel og ost, er vi voksne nå? Jeg tror det. Mye enklere å få kroppen med på søndagstur etter sånt i alle fall, sa gamla. Før en helt perfekt siesta gikk inn i sine siste timer langs stien.

techhh

I går startet uka på Aftenpostens Teknologikonferanse i Operaen. Det var så stas at jeg stemmer for innsikt fra framtidsforskeren i Google, redaktøren i Wire, Entourages Adrian Grenier (og resten av verdens skarpe teknologihoder) som et fast innslag hver mandag. Framtiden, folkens, det er spennende greier. Det samme er for så vidt nuet som jeg tidvis glemmer litt i all begeistringen for det som kommer. Høres det kjent ut? Sannsynligvis.

Resten av uka er dedikert til jobb og fine fjes, før jeg reiser til Stockholm tidlig fredag. Adidas og Trans94 (tidligere RMH) lanserer SPACE – en ny arena for kreatører, som Spoon er så snille å sende meg på til over helga.

Hipp hurra, det skjer mye kjekt om dagen.
Alt godt og så videre!

Sol inne, ute og over alt

lørdiiig

Lørdagen startet på Coyo, den meksikanske ytterst på Sørenga. Der serverer de grillet maiskolbe badet i feta: OMG. Min taco-partner in crime, Benedikte, er helt rå på å legge opp til den beste lunsjen. Skal be henne starte en lunsj-blogg.

lørdiiig11

Da vi var i stand til å gå igjen, dro vi oss opp på Operaen sammen med turistene. Blir aldri lei av marmor i sol og linjene til Snøhetta.

lørdiiig2

Digresjon: Har du tenkt på at Operaen ikke har parkanlegg, men i stedet er selve parkanlegget? Klissete, men åh – liker så godt hvordan det gjør hele området levende.

lørdiiig4

Da matkomaen omsider hadde begynt å gi seg, ringte Vilja som syntes vi skulle dra på siste doughnut-event i regi av Fryd. Sjekk køen, fullstendig galskap.

løøørdig5

Med kaffe fra Talor & Jørgen, fjesene bak Fryd, er det heldigvis ingen sak å vente. I november åpner de permanent kafé på Youngstorget, det kan fort bli livsfarlig.

lørdiiig8

Sjekk sukkergliset. Om det var verdt én time i saueflokk?

lørdiiig6

Selvsagt var det det. Må melde meg på bootcamp før åpningen så jeg kan spise matchaglasur og vaniljefyll hver dag. PS: T&J har en ordentlig søt YouTube-kanal – HER.

høsttt

Da kvelden kom, fulgte også det sabla fine lyset over Ekeberg. B er enig i at man ikke kan ha sånt bak huset sitt uten å rusle i det, så da gjorde vi det. I løv opp til anklene.

benji

Vi fant en benk og ble sittende der til sola gikk ned.

oslosen

Før vi gikk hjem i denne utsikten over Oslo.

markis

Swooosh, så var det søndag. Med Ingrid i Nordmarka, skog som lukter alt som er bra her i verden, gjørme og ro i sjela.

markestemark

Fy søren så mye bra helg jeg har fått servert i det siste, blir helt rørt. Neste helg drar jeg til Bodø for enda mer av det. Skal bare feire livet i superundertøy og den mjukeste ullgenseren først.

Fredagstanker

freddan.jpg

  • Renset på Nationaltheatret var voldsomt, vakkert og rart – må virkelig prioritere teater litt oftere. Anbefaler å dra med en venn som også synes det er helt innafor å smugle med smågodt til rødvin, så klart.
  • Hype over hele linja, men åh: det nye albumet til Cezinando (!!!). Ingen ting blir det samme men samme for meg… tenk å være så tullete god med ord.
  • B gjorde fredagen min da han kom hjem med blomster. Lurer fortsatt på hvordan jeg klarte å snike til meg et så kjekt menneske? Skikkelig fint opplegg.
  • Jeg har signa meg opp på et aldri så lite kurs i koding og fy søren så gøy det er. Hvem hadde trodd? Tech-kundene på jobb har gjort meg oppriktig nervøs for å møte fremtiden uten nok digital kompetanse. Sånn kan det gå og nå vil jeg lære alt.
  • YR melder stor sol både lørdag og søndag, livet melder asfalt, skog og mark.

Skikkelig god helg så lenge!

Oktober

lysetcollage.jpgIblant studerer man regnet mens det vasker stuevinduene, går ut på kjøkkenet for å hente te og returnerer til blendende høstsol. Nervesystemet, som har en handlingsplan for sånt, gir straks beskjed til beina. Plutselig er man å vei bortover fortauet uten å ha reflektert noe videre over det. Hvor man er på vei, for eksempel. Akkurat det er heldigvis ikke så nøye.

Tre å se på kino

Startet uka med å våkne halv fem, bare sånn for å understreke mandagen. Uten mer søvn i sikte var det bare å iverksette, suse til jobb og angripe kaffemaskinen. Et par timer med fullstendig skrivero gjorde seg. Hadde det ikke vært for at jeg er et B-menneske av rang, skulle jeg jaggu ha gjort det til en fast tradisjon på ukas første dag. Uansett…

søndagsfjes

Forrige uke klinket jeg til med kinobonanza: The Beguiled, Thelma og The Square.
Sånn gikk det:

Som Sofia Coppola fangirl er det nesten umulig å ikke bli lykkelig av nytt fra hennes kant, The Beguiled var forøvrig ingen en høydare. Den var verken dårlig eller superbra, men absolutt verdt å se for å beundre foto, kostymene og alt det obligatoriske i Coppola-universet. Jeg klarer ikke å sette fingeren på nøyaktig hva som manglet? Filmen fikk en treer av Filmpolitiet og en sekser av Dagbladet, jeg ruller meg en firer.

Thelma, Thelma, Thelma. Etter å ha sett Triers siste håve inn sekser etter sekser var jeg redd for at hypen kom til å ende i stor skuffelse. Det gjorde den heldigvis ikke. Jeg har hørt noen si at de syntes filmen beveget seg litt for sakte, men åh… tempo var jo noe av det fineste med hele opplegget. Skuespillerne også. Ja, alt sammen egentlig. Har du ikke sett den enda, så løp og se snarest. Hiver meg selvsagt på sekser-kjøret jeg også.

Og så var det The Square da, vinneren av selveste Gullpalmen. En godt fortjent pris. Foruten at filmen var en smule lang, koste jeg meg gløgg. Regissør Östlund er utvilsomt en over gjennomsnittet skarp type. Karakterer langt utenfor komfortsonen, tidvis smertefullt pinlige scener og herlig kunst-satire – hadde den bare vært strammet inn 20-30 minutter ville den også rullet seg til maks, jeg går for fem.

Med de tre viktigste på lista unnagjort, blir det nok kinotørke igjen. Til gjengjeld skal jeg omsider å se Renset på Nationaltheatret på torsdag. Gleder meg sjukt… og hey, et supertips for å runde av: pga. høstferie er det halv pris på alle forestillinger ut uka.