Vintage og en avtale med meg selv

vintagecollage2.jpg
I reiret er vi rimelig flinke til å kjøpe brukt og jeg vil anslå at omtrent 70 prosent av møblene våre har levd et liv eller fem før oss. Mye har jeg kjøpt av fantastiske @tidstypisk på IG, blant annet Futurum-stolen og klypelampen fra T. Røste & co på bildet over (nattbordene våre har B bygget av overskuddsmateriale).

Hva gjelder klær, er jeg ikke i nærheten av like flink. Jeg pleide å være det, men så… det var dette med tiden da. Det er i hvert fall det jeg sier til meg selv. Litt sant er det jo, for det tar gjerne sin tid å rote seg fram til plagg man liker og samtidig finne ting i riktig størrelse. Å røske med seg siste masseproduserte nytt er ingen sak, foråsidetsånn. Vintageshopping er helt klart en seigere prosess – også på nettet. Likevel og samtidig tror jeg at det er akkurat det som trengs. Mer tid til å gjøre fornuftige valg, som igjen fører til at man setter større pris på eiendelene sine. Jeg elsker jo å fortelle historien bak møblene våre.

I dag benyttet jeg Black Friday til å rømme fra galskapen, stikke innom Robot der jeg fant en superkul (og gul, men det ser dere ikke) Ralph Lauren skjorte. Siden snek jeg litt på Reprise borti gata, der jakka fra adidas åpenbarte seg sammen med det originale spennebeltet. Stas, stas, stas. Uansett: jeg har bestemt meg for å bli mye flinkere, ta meg på tak. Jeg prøver å handle smart, selge eller gi ting som blir liggende videre, men flink nok er jeg langt i fra.

Det er ikke like lett å være street-smart bestandig, heldigvis kommer dager som i dag og minner meg på at jeg vil være bedre. For selv om bruktbutikkene ikke roper i nærheten av like høyt som resten om sin eksistens – vet jeg så godt at de ligger på omtrent hvert hjørne, som et suverent og miljøvennlig valg.

I morgen skal jeg levere alt jeg tviholder på uten grunn (fordi jeg kanskje, om tre år, bestemmer meg for å bruke det igjen) på Marita Brukthandel. Jeg sverger med andre ord og herved på å bli et litt bedre menneske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s