Tre å se på kino

Startet uka med å våkne halv fem, bare sånn for å understreke mandagen. Uten mer søvn i sikte var det bare å iverksette, suse til jobb og angripe kaffemaskinen. Et par timer med fullstendig skrivero gjorde seg. Hadde det ikke vært for at jeg er et B-menneske av rang, skulle jeg jaggu ha gjort det til en fast tradisjon på ukas første dag. Uansett…

søndagsfjes

Forrige uke klinket jeg til med kinobonanza: The Beguiled, Thelma og The Square.
Sånn gikk det:

Som Sofia Coppola fangirl er det nesten umulig å ikke bli lykkelig av nytt fra hennes kant, The Beguiled var forøvrig ingen en høydare. Den var verken dårlig eller superbra, men absolutt verdt å se for å beundre foto, kostymene og alt det obligatoriske i Coppola-universet. Jeg klarer ikke å sette fingeren på nøyaktig hva som manglet? Filmen fikk en treer av Filmpolitiet og en sekser av Dagbladet, jeg ruller meg en firer.

Thelma, Thelma, Thelma. Etter å ha sett Triers siste håve inn sekser etter sekser var jeg redd for at hypen kom til å ende i stor skuffelse. Det gjorde den heldigvis ikke. Jeg har hørt noen si at de syntes filmen beveget seg litt for sakte, men åh… tempo var jo noe av det fineste med hele opplegget. Skuespillerne også. Ja, alt sammen egentlig. Har du ikke sett den enda, så løp og se snarest. Hiver meg selvsagt på sekser-kjøret jeg også.

Og så var det The Square da, vinneren av selveste Gullpalmen. En godt fortjent pris. Foruten at filmen var en smule lang, koste jeg meg gløgg. Regissør Östlund er utvilsomt en over gjennomsnittet skarp type. Karakterer langt utenfor komfortsonen, tidvis smertefullt pinlige scener og herlig kunst-satire – hadde den bare vært strammet inn 20-30 minutter ville den også rullet seg til maks, jeg går for fem.

Med de tre viktigste på lista unnagjort, blir det nok kinotørke igjen. Til gjengjeld skal jeg omsider å se Renset på Nationaltheatret på torsdag. Gleder meg sjukt… og hey, et supertips for å runde av: pga. høstferie er det halv pris på alle forestillinger ut uka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s