Fem podcast-favoritter: True crime

Hei i helga, la oss snakke litt podcast. Krim fra virkeligheten denne gangen tenkte jeg, for hjølpes så mye bra som har dukket opp det siste året. Her er fem favoritter akkurat nå:

avatars-000230679336-uvo5jd-t500x500

Rättegångspodden, favoritten blant favoritter for øyeblikket. Svenskene har ganske andre regler enn oss hva gjelder opptak i retten. Her kokes lydopptakene fra ulike rettsaker sammen med suveren historiefortelling og blir til sjeldent spennende greier. Produsent Nils Bergman en ordentlig dyktig type.

eMu8FR_1_400x400.jpgReal Crime Profile, en diskusjonspodd med tidligere FBI-agent Jim Clemente, Scotland Yards Laura Richards og castingansvarlig for Criminal Minds, Lisa Zambetti. I miniserier om kjente kriminalsaker dissekerer de materialet du har hørt før, samt det du ikke ante. Superspennende hvis du er litt ekstra nørd og interessert i hvordan ekspertene tenker.

f15a7f74f496048f3be4d76ec661ae1633b0f6ef555dd92a247b2140cd5198dbb37f4af0cd957d6a5840d5ea18d9be8aa7c58481b141b307b9e6f8703138947c.jpegCasefile True Crime tar for seg både kjente og ukjente saker, oftest gjennom flere kapitler. Jeg hadde hørt om en del av dem tidligere i andre podder, men ikke så grundig fortalt som her. De tre episodene om sekten Folkets Tempel og hendelsene i Jonestown anbefales særlig.

image.jpgEn mörk historia stiller spørsmålstegn ved om ulike mord kunne vært unngått hvis samfunnet hadde grepet inn. Episodene om Lotta Rudholm, som ble drept av sin voldelige kjæreste, er et eksempel på det. Mange hadde en anelse om hva som foregikk, men ingen gjorde noe. Produsent Carl Fridsjö har fått flere av sakene gransket på ny i ettertid.

channelcover-1600x1600kopiacopy-j4sbydu7.jpgSpår gjør som navnet tilsier: følger sporene i uoppklarte eller usikre saker. I første sesong om livstidsdømte Kaj Linna endte det hele til slutt i frifinnelse, etter 13 år bak murene. Produsentene Anton Berg og Martin Johnson er begge sabla gode historiefortellere og mye har skjedd siden de satte i gang.

Tech og samfunn neste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s